Biografie

Tina Reynaert (2 september 1991)

 

Klassiek pianiste zijn zit in me. In juni 2012 haalde ik mijn bachelor Uitvoerende klassieke muziek (klassieke piano) met grote onderscheiding. In juni 2014 behaalde ik aan hetzelfde conservatorium de Mastergraad ‘Master of Arts in de muziek’, tevens met grote onderscheiding. Ik speel recitals en neem albums op met een visie. Nieuwe muziek, nieuwe concepten, nieuwe media. Ik maak mijn netwerk groter en zoek naar het onbekende. Vrouwencomponisten, onbekende componisten, Vlaamse modernisten, loopstation, dichters, beeldend kunstenaars,… innovatief zijn is mijn motto. Muziekproducties maken die raken.

Naast pianiste ben ik ook gepassioneerd aan het werk als kunstenaar in participatieve muziekprojecten. Ik zet een voet binnen in asielcentra en OKAN scholen en wil er in dieper contact gaan. Ik richtte daarom Dandelion op. Groepen oprichten, op tour gaan, en een nieuwe sound vinden.

Ik ben daarnaast ook pedagoog. In juni 2015  studeerde ik af aan Conservatorium Gent en Universiteit Gent (SLO) voor de pedagogische acte met grootste onderscheiding. Op een creatieve manier benader ik pianostudenten, vanuit het sociaal-constructivistische leerparadigma.

Ik breidde mijn interesse uit en werd ook kunstwetenschapper/kunsthistoricus in de beeldende kunst. In 2020 behaalde ik de bachelor of arts in de Kunstwetenschappen met onderscheiding aan Ugent. Ik realiseerde al een tentoonstelling in Muzee met 4 kunstenaars met migratie-achtergrond.

Ik verdiepte me en werd kritischer. In juni 2022 rond  ik de Master of Arts in Gender and Diversity af. Dit is een interuniversitaire master aan Ugent, VUB, UA, KUL, en UH. Masterproef focust op cultureel kapitaal binnen een participatieve methodologie.

Biografie - Tina Reynaert - Pianist