Bed Bad Brood …. Music please!

Asielcentra voorzien in de opvang van vluchtelingen (Bed Bad Brood), maar wat te doen met al die wachttijd vol met piekeren, zorgen? De kunsten bieden een uitweg. In asielcentra van Zaventem en Wingene werd samen met Dandelion een muziekproject opgestart waarin creatie centraal staat!

Enkele getuigenissen:

Piero (21) schrijft al van zijn 14 jaar teksten, iets wat hij leerde via een vriend. Hij maakt sinds enkele jaren eigen muziek onder de artiestennaam Pitoo (zie Spotify en Youtube). “Het is niet altijd makkelijk om me op te laden voor bijvoorbeeld school of werk. Soms heb ik ook gewoon even genoeg van mensen rondom me heen, maar met muziek heb ik dat niet. Het is een passie waar ik veel plezier uit haal en altijd energie voor vind. Het is vaak ook mijn enige afleiding of uitlaatklep geweest. Zeker sinds ik in het centrum verblijf hecht ik nog meer waarde aan muziek omdat het me afleid van de moeilijke situatie.“ Piero is alvast van plan om verder te timmeren aan zijn muzikale weg. “Hoewel muziek altijd belangrijk was in mijn leven, voel ik dat mijn honger om met muziek verder te gaan nog groter is geworden nu ik in België ben”. Hij is met enkele producers druk bezig om zijn carrière naar het volgend niveau te tillen.

 

Voor Kaveh (25) is muziek dé manier om zijn emoties te uiten. “Ik weet dat ik mijn familie voor lange tijd niet meer zal zien en dat is zwaar, maar muziek is er altijd geweest om me erbovenop te helpen.” A. (29) sluit zich hierbij aan. “Zeker in het opvangcentrum, waar ik onder veel stress sta, biedt muziek een uitweg als ik me ingesloten voel”. Voor hem is muziek even essentieel als zuurstof en water. Kaveh vergelijkt muziek met magie. “Het kan je terugvoeren in de tijd, je verdrietig doen voelen, blij maken, motiveren … In die zin is het de enige vorm van magie die we beheersen.Ik volg momenteel lessen piano en elektrische gitaar in het centrum en hoop in de toekomst een eigen studio te bezitten”.

Bed Bad Brood ... Music please