Ik ben geen zee, maar mijn hart is vol meeuwen

In deze muzikale poëzievoorstelling leest de dichter Hosheng Ossi gedichten voor uit eigen werk, waarvan twee oudere gedichten in het Koerdisch, en enkele gedichten in het Arabisch en het Nederlands uit zijn nieuwste bundel “ik ben geen zee, maar mijn hart is vol met meeuwen” die in 2021 uitkomt. De gedichten worden door Koerdische, Arabische en hedendaags klassieke muziek aan elkaar geweven. Door de kruisbestuiving van muziek met de poëzie wordt de bundelvoorstelling van Hosheng Ossi een hele andere beleving die de luisteraar meevoert en een diepe indruk nalaat. De pluraliteit van muziekstijlen geeft ook een gevarieerd aanbod voor de muziekliefhebber.

Meer informatie:  Ik ben geen zee. Maar mijn hart is vol meeuwen – Hosheng Ossi, vert. Lore Baeten | Poëziecentrum (poeziecentrum.be)