Projecten

01

Mimes

Mimes kwam uit in 2017 bij het label Etcetera Records en toont een bloemlezing van de pianowerken van de Belgische modernist Louis de Meester.

Projecten Tina Reynaert Mimes
Tina Reynaert Album The hour of the wolf Project

02

The Hour of the Wolf

The Hour of the Wolf is mijn tweede album en verschijnt in februari 2022 bij Motor Music/Antarctica records.

03

Triadic Memories

Morton Feldman schreef met zijn Triadic Memories het langste pianowerk van zijn hele oeuvre. Het werd de inspiratiebron voor een samenwerking met de Luikse beeldend abstract kunstenaar Roel Goussey.

Tina Reynaert Triadic Memories  Roel Goussey

(foto: Roel Goussey)

Projecten Tina Reynaert Pianist Oostende

04

Milk and honey

Samen met beeldhouwster Geerke Sticker kwam een art video tot stand waarbij een grote borst gemaakt uit melk overgoten wordt met melk en honing.

Project Milk and honey

05

Muziek voor palliatief

Voor patiënten spelen in hun laatste uren, wat kan er meer nuttig zijn en zo raken?

Participatieve Projectec Muziek voor palliatief Pianist

06

Extensions

Ik speel highlights uit het oeuvre voor extended piano:  werken van Henri Cowell, George Crumb, Annelies van Parys e.a.

07

OEIOEIOEIOEIOEI

Met ‘Oeioeioeioeioei’ breng ik enkele iconen bijeen uit de Belgische muziekscène: IPEM componisten (Lucien Goethals, Karel Goeyvaerts, Louis de Meester) en  nog steeds actieve componisten binnen het huidige landschap (Lucien Posman, Maarten Van Ingelgem, Stéphane vande Ginste, Annelies van Parys, Frans Geysen).

Project OEIOEIOEIOEIOEI Participatieve Projecten Tina Reynaert
Project Oorlog met kippen

08

Oorlog met kippen

Poëzie en proza van de Iraakse schrijver en dichter Rodaan Al Galidi (bekend van Hoe ik talent kreeg voor het leven) zet ik op muziek. Een loopstation, micro en een Nord piano.

09

From … with love

Ook wil ik concertprogramma’s dekoloniseren. Niet enkele witte Westerse componisten maar ook pianocomponisten uit andere culturen aan het woord laten.

Een eerste project in deze cyclus focust op pianomuziek van Palestijnse componisten. Sommigen sluiten aan bij de grote Europese tradities, sommigen vinden hun eigen stem, diep geworteld in hun roots. Werken van o.a. Amin Naser, Wisam Gibran, Salvador Arnita.

In verdere reeksen worden verschillende onbekende oeuvres herontdekt.

Musica poetica femina Projecten

10

Musica poetica femina

Onze concertprogramma’s worden bepaald voor mannelijke componisten. Vrouwen zijn van de radar verdwenen, worden niet opgevoerd of hun werken zijn onbekend bij het publiek.

11

Piano and poetry

Dichters lezen voor uit eigen werk, en ik speel piano. De eerste reeks was met dichter Marc Tritsmans.

Project Piano and poetry

12

Ik ben geen zee, maar mijn hart is vol meeuwen

In deze muzikale poëzievoorstelling leest de dichter Hosheng Ossi gedichten voor uit eigen werk, waarvan twee oudere gedichten in het Koerdisch, en enkele gedichten in het Arabisch en het Nederlands uit zijn nieuwste bundel “ik ben geen zee, maar mijn hart is vol met meeuwen” die in 2021 uitkomt. De gedichten worden door Koerdische, Arabische en hedendaags klassieke muziek aan elkaar geweven. Door de kruisbestuiving van muziek met de poëzie wordt de bundelvoorstelling van Hosheng Ossi een hele andere beleving die de luisteraar meevoert en een diepe indruk nalaat. De pluraliteit van muziekstijlen geeft ook een gevarieerd aanbod voor de muziekliefhebber.

Meer informatie:  Ik ben geen zee. Maar mijn hart is vol meeuwen – Hosheng Ossi, vert. Lore Baeten | Poëziecentrum (poeziecentrum.be)

13

Liefste piano (Loopstation)

Ik maak zelf geëngageerde (spreek)composities met mijn NORD piano en het loopstation. Het thema gender en diversiteit en maatschappelijke dilemma’s zijn nooit ver weg. Protest art in een nieuw jasje.

Enkele composities:
Grab them by the P*ssy (naar D. Trump)
Your silence will not protect you (A. Lorde)
Home Body (R. Kaur)
De hongerkunstenaar (F. Kafka)